Ga terug
–+ servings
Tomatensoep met basilicum en mascarpone

Tomatensoep met basilicum en mascarpone

Ontdek de heerlijke smaak van Tomatensoep met basilicum en mascarpone. Simpel te maken en perfect voor elke dag. Proef het verschil vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Schaar of mes voor de tomaten
  • Staafmixer (optioneel)
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 1000 g Rijpe tomaten
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (geperst)
  • 2 el Olijfolie
  • 1000 ml Groentebouillon
  • 10 blaadjes Verse basilicum
  • 150 g Mascarpone
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Bak de ui en knoflook in een grote pan met olijfolie tot ze zacht en glazig zijn.
  • Spoel de tomaten schoon, snijd ze in stukken en voeg ze met de bouillon toe aan de pan. Laat pruttelen tot de tomaten zacht zijn.
  • Voeg de mascarpone en basilicumblaadjes toe, roer goed door en laat nog enkele minuten sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Probeer altijd rijpe tomaten te gebruiken voor de beste smaak. Gebruik verse basilicum voor een optimale geur en smaak. Laat de soep even rusten voordat je hem serveert voor de beste smaakbeleving. Je kunt de soep invriezen zonder de mascarpone. Voeg die pas toe bij het opwarmen.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 8g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 2mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!