Geniet van de verrukkelijke Tomaten Tarte Fijn. Een feest voor je smaakpapillen met sappige tomaten en flaky bladerdeeg. Perfect voor elke gelegenheid. Probeer het recept vandaag!
500-600goude tomaten, in verschillende kleuren en maten
2elDijonmosterd of mosterd à l’ancienne
1teentjeknoflook, fijngehakt
enkeletakjesverse tijm en/of rozemarijn
2elextra vierge olijfolie
naar smaakFleur de sel en versgemalen zwarte peper
naar wensParmezaan in schilfers en balsamico-reductie (optioneel)
Instructies
Verhit de oven voor op 200°C en leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
Teken een rand van ongeveer 2 cm vanaf de randen met een scherp mes en prik de bodem met een vork.
Verwarm de mosterd met een beetje olijfolie en smeer dit op de bodem van de tarte.
Spreid de fijngehakte knoflook gelijkmatig over de mosterdlaag.
Was de tomaten, snijd de grotere in plakken en leg ze in een mooi patroon op de tarte.
Bestrooi de tomaten met olijfolie, fleur de sel, zwarte peper en voeg vers tijmblaadjes toe.
Bak de tarte in de oven gedurende 25-30 minuten tot het deeg goudbruin is.
Laat de tarte een paar minuten afkoelen, garneer en serveer op kamertemperatuur.
Notities
Laat tomaten 15 minuten uitlekken in een vergiet met een beetje zout voor extra zoetheid. Experimenteer met verschillende tomatensoorten voor diverse smaken. Bewaar restjes in een afgesloten doos in de koelkast en warm opnieuw op in de oven voor de beste textuur.