Schil de aardappelen en snijd ze in mooie plakjes. Snijd de ui fijn en hak de knoflook. Snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit een scheutje boter in een grote pan en bak het gehakt tot het mooi bruin is. Haal het gehakt uit de pan en houd het apart.
Bak de ui en paprika in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de aardappelen toe aan de pan met groenten en bak ze tot ze krokant zijn, ongeveer 10-15 minuten. Roer af en toe voorzichtig om.
Voeg het gebakken gehakt terug in de pan en meng alles voorzichtig door elkaar. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Bak nog 2-3 minuten mee en serveer warm.
Notities
Gebruik liefst aardappelen van de vorige dag voor een betere textuur. Laat de aardappelen iets drogen voor extra krokante randjes. Bak niet te veel tegelijk in de pan om stomen te voorkomen. Serveer met een spiegelei bovenop voor een authentiek Tyrools effect. Dit gerecht kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden, maar niet ingevroren. Verwarm het opnieuw in een koekenpan voor een krokante textuur.