Ga terug
+ servings
recept tikka masala

Tikka Masala

Ontdek het heerlijke recept tikka masala en beleef een explosie van smaken. Eenvoudig te maken met kip of tofu en vol Indiase kruiden. Ideaal voor een gezellige maaltijd thuis. Probeer het nu en geniet van deze culinaire klassieker.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Pan
  • Schaar of mes voor het snijden
  • Houten lepel of spatel
  • Kom voor het marineren
  • Rasp voor de gember

Ingrediënten

  • 500 g Kip (gesneden in blokjes)
  • 200 g Yoghurt
  • 4 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 cm Gember (geraspt)
  • 150 g Tomatenpuree
  • 1 stuks Ui (gesneden)
  • 200 ml Kokosmelk
  • 2 el Garam Masala
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl Koriander
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper
  • 2 el Olie
  • 1 handvol Vers koriander (voor garnering)

Instructies

  • Beginn met het marineren van de kip door deze te mengen met yoghurt, knoflook, gember en specerijen. Laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Bak de ui in olie tot deze glazig is. Voeg daarna de gemarineerde kip toe en bak tot deze gaar is.
  • Voeg de tomatenpuree en kokosmelk toe, laat 15-20 minuten sudderen tot de saus mooi is ingedikt. Garneer met verse koriander.

Notities

Dit recept tikka masala is een must-try voor iedereen die van Indiase gerechten houdt. Het is eenvoudig, smaakvol en flexibel genoeg om aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 5mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!