Scherp mes voor het snijden van de mango en tomaat
Lepel of spuitzak voor het stapelen van de lagen
Ingrediënten
1blikjeTonijn in water (ongeveer 150-180 g)
2stuksRijpe avocado's
2stuksHardgekookte eieren
1stuksRijpe mango
2stuksRijpe tomaten of 12 cherrytomaatjes
150gRoomkaas, ricotta of Griekse yoghurt
2elMayonaise of vloeibare room
1elCitroensap
1snufjeZout
1snufjePeper
enkeletakjesBieslook of jonge blaadjes voor decoratie
Instructies
Begin met het uitlekken van de tonijn en emmer hem fijn met een vork.
Meng de tonijn met een eetlepel mayonaise of vloeibare room, zout, peper en fijngehakte bieslook.
Snijd de avocado's open, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees met citroensap, zout en peper tot een gladde massa.
Kook de eieren gedurende 10 minuten in kokend water, pel ze en hak ze fijn.
Pel de mango en snijd hem in kleine blokjes.
Snijd de tomaten of cherrytomaatjes in stukjes.
Meng de roomkaas met een beetje zout en peper om hem luchtiger te maken.
Begin met een laagje tonijnmengsel in elk glas, gevolgd door een laagje avocado, roomkaas, gehakte eieren, blokjes mango en tomatenblokjes.
Versier de bovenkant met bieslook of jonge blaadjes voor een frisse touch.
Notities
Deze Thon Avocado Verrines zijn perfect voor elke gelegenheid; ze kunnen gemakkelijk één dag van tevoren worden bereid en goed afgedekt in de koelkast worden bewaard.