Ga terug
+ servings
Thaise Kippen Curry

Thaise Kippen Curry

Ontdek de magie van Thaise Kippen Curry met kokosmelk en limoen. Een exotisch gerecht vol aroma’s dat binnen 35 minuten op tafel staat. Ideaal voor een gezellige maaltijd.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Snijplank en mes
  • Meetlepels
  • Maatkopjes

Ingrediënten

  • 400 g Kipfilet
  • 1 ui Ui, fijngehakt
  • 1 teentje Knoflook, gesneden
  • 2 cl Olijfolie
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 eetlepel Currypoeder
  • 1 eetlepel Nuoc mam (vispasta)
  • 1 eetlepel Fijngesneden citroengras
  • 1 theelepel Geraspte gember
  • 1 limoen Sap van een limoen
  • 2 eetlepels Gehakte koriander
  • 2 eetlepels Gehakte munt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe, bak tot ze glazig zijn.
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan, bak kort aan tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg currypoeder en nuoc mam toe en roer goed door, laat het mengsel 5 minuten sudderen.
  • Giet de kokosmelk in de pan en voeg citroengras en gember toe, laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg het limoensap, koriander en munt toe, roer goed door en laat nog 1 minuut opwarmen.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Proef tijdens het koken om de smaken in balans te houden. Experimenteer met verschillende soorten currypoeder, zoals rode of groene curry. Bewaar restjes in de koelkast en verwarm op laag vuur voor de beste smaak.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 20g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!