Ga terug
+ servings
Thaise Garnalen Salade

Thaise Garnalen Salade

Ontdek de smaakexplosie van een Thaise Garnalen Salade met verse ingrediënten en eenvoudige bereiding voor een gezond en feestelijk gerecht thuis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Grote schaal
  • Scherp mes
  • Dunschiller

Ingrediënten

  • 200 g Gepelde garnalen
  • 100 g Rijstnoedels
  • 1 stuks Geraspte wortel
  • ¼ stuks Rode kool (fijn gesneden)
  • ½ stuks Komkommer (in plakjes)
  • 1 handvol Verse koriander
  • 1 handvol Geroosterde pinda's (gehakt)
  • 1 handvol Rucola of sla
  • 1 stuks Ei (optioneel, voor omelet)
  • 1 el Sesamolie
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Limoensap
  • 1 tl Honingen of suiker
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking en spoel ze af met koud water.
  • Verhit de sesamolie in een pan en bak de garnalen gedurende 2-3 minuten met zout en peper.
  • Meng sojasaus, honing en limoensap door de garnalen en laat nog een minuut pruttelen.
  • Klop het ei los en bak tot een dunne omelet, snijd in blokjes.
  • Leg rucola, rijstnoedels, wortel, rode kool en komkommer in een grote schaal en voeg garnalen en omeletblokjes toe.
  • Bestrooi met koriander en pinda's. Serveer de dressing apart.

Notities

Gebruik altijd verse limoen voor de dressing; het maakt een groot verschil. Voeg voor extra pittigheid een scheutje sriracha saus toe. Bewaar restjes apart zonder dressing en consumeer binnen één dag voor de beste smaak. Serveer in een grote, platte schaal voor een mooie presentatie.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!