Ga terug
+ servings
tempeh recepten

Tempeh recepten

Ontdek lekkere en gezonde tempeh recepten voor elke dag. Van tempeh ketjap tot BBQ ideeën alles wat je nodig hebt om te beginnen met koken.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 190kcal
Cost: $8

Equipment

  • Koekenpan
  • Snijplank en mes
  • Kom voor de marinade
  • Roerstaaf of lepel

Ingrediënten

  • 200 g Tempeh
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Sesamolie
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel Gember (geraspt)
  • 1 el Honing of ahornsiroop
  • 1 stuks Rode peper (in dunne ringen, optioneel)
  • 1 bosje Bosui (in ringen gesneden)

Instructies

  • Spoel de tempeh af onder koud water en snijd hem in gelijke blokjes of plakken.
  • Meng de sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, honing en eventueel de rode peper in een kom.
  • Leg de tempeh in de marinade en laat het minimaal 30 minuten intrekken.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tempehblokjes tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg de bosui toe in de laatste minuut.

Notities

Om je tempeh extra sticky te maken, voeg een beetje maïzena toe aan de marinade. Variaties zijn eindeloos; experimenteer met verschillende kruiden en marinades om je eigen favoriete combinatie te vinden. Bewaar restjes in een afgesloten bak in de koelkast tot drie dagen, of vries ze in voor langere bewaring.

Nutrition

Calories: 190kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 12g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1.5g | Sodium: 400mg | Potassium: 300mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!