Ga terug
+ servings
Tahini-dressing voor salade of groenten

Tahini-dressing voor salade of groenten

Ontdek de heerlijke en eenvoudige tahini-dressing voor salade of groenten. Perfect voor elke maaltijd en binnen 5 minuten klaar! Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Cost: $5

Equipment

  • Mengkom
  • Garde of lepel
  • Meetlepels

Ingrediënten

  • 4 el Tahini (ontezouten)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Honing of ahornsiroop
  • 2 el Vers citroensap
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 3-4 el Water (voor de juiste consistentie)
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Giet de tahini in een kom en voeg olijfolie, honing en citroensap toe.
  • Meng alles goed met een garde of lepel tot de kleur van de tahini lichter wordt.
  • Voeg langzaam water toe, één eetlepel tegelijk, terwijl je blijft roeren tot de dressing glad is.
  • Voeg de knoflook, zout en peper toe en proef de dressing; pas indien nodig aan.

Notities

Gebruik altijd ongezouten tahini voor meer controle over het zoutgehalte. Probeer ook extra kruiden zoals dille of koriander voor een unieke smaak. Bewaar de dressing in een glazen pot in de koelkast tot 5 dagen en voeg eventueel een beetje yoghurt toe voor extra romigheid.

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Sodium: 50mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 4mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!