Ga terug
+ servings
Sushi bowl met zalm, mango en wakame

Sushi bowl met zalm, mango en wakame

Ontdek de heerlijke combinatie van Sushi bowl met zalm, mango en wakame. Een fris gerecht met verse ingrediënten, perfect voor elke dag. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Cost: $15

Equipment

  • Rijstkoker of pan
  • Scherp mes
  • Schaal voor het hydrateren van wakame
  • Kom voor het serveren
  • Bord

Ingrediënten

  • 150 gram Verse zalm, in dunne plakjes
  • 1 stuks Rijpe mango, geschild en in reepjes gesneden
  • 1 stuks Avocado, in plakjes
  • 50 gram Wakame (gedroogd zeewier), volgens instructies op de verpakking bereid
  • 200 gram Sushi rijst, gekookt volgens instructies
  • 1 el Sesamzaadjes
  • 1 tl Sojasaus (optioneel)
  • 1 tl Wasabi (optioneel)

Instructies

  • Kook de sushi rijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Snijd de zalm, mango en avocado in mooie plakjes en leg alles apart klaar.
  • Hydrateer de wakame volgens de instructies op de verpakking en laat het uitlekken.
  • Begin met een basis van sushi rijst in een kom en verdeel de zalm, mango, avocado en wakame mooi over de rijst. Bestrooi met sesamzaadjes en voeg eventueel sojasaus of wasabi toe.

Notities

Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende soorten vis of fruit om je eigen favoriete combinatie te vinden. Bewaar restjes apart in luchtdichte bakjes in de koelkast; zalm kan maximaal één dag bewaard worden.

Nutrition

Calories: 420kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 300mg | Potassium: 700mg | Fiber: 8g | Sugar: 5g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!