Ga terug
+ servings
sucadelappen recept

Sucadelappen recept: Heerlijke & makkelijke variant!

Ontdek het perfecte sucadelappen recept voor een heerlijke stoofschotel. Simpel te maken en vol rijke smaken met rode wijn en kruiden. Ideaal voor gezellige avonden thuis of feestelijke diners. Probeer het vandaag nog en geniet van deze klassieker met een moderne twist.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Grote braadpan of ovenbestendige stoofpan
  • Houten lepel
  • Schaar om kruiden te snijden
  • Knijpfles voor olie

Ingrediënten

  • 800 g Runderlappen
  • 1 groot Ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 2 stuks Wortelen (in blokjes)
  • 2 stuks Selderij (in blokjes)
  • 250 ml Rode wijn
  • 500 ml Runderbouillon
  • 1 blad Laurierblad
  • 1 takje Tijm
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Begin met het kruiden van de sucadelappen met zout en peper. Verhit olie in een grote pan en bak het vlees aan alle kanten bruin.
  • Voeg de gesnipperde ui, knoflook, wortel en selderij toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg rode wijn, runderbouillon, laurierblad en tijm toe. Breng aan de kook en laat dan sudderen.
  • Laat het geheel 2,5 à 3 uur sudderen, tot het vlees mals is.

Notities

Dit sucadelappen recept is een perfecte manier om vrienden en familie te verwennen met een smakelijke en hartverwarmende maaltijd. Geniet van de rijke smaken en de eenvoudige bereiding!

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 35g | Fat: 20g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!