500mlDonker bier of bouillonvoor een alcoholvrije versie
2elTomatenpuree
2elBoter of olie om te bakken
Instructies
Bak het vlees in een grote pan met boter of olie tot het mooi bruin is.
Haal het vlees uit de pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de wortelen toe en bak ze kort mee.
Voeg het vlees terug in de pan en strooi de tomatenpuree erover.
Roer goed door en voeg het bier of bouillon toe.
Leg de takjes tijm en laurier bovenop en laat alles op hoog vuur pruttelen.
Zet het vuur laag en laat het stoofvlees onder een deksel sudderen.
Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Na ongeveer 2 uur is het vlees mals en is de saus dikker.
Notities
Een beetje chocolade in de saus kan de smaak verdiepen en zorgen voor een subtiele zoetheid. Je kunt het stoofvlees tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten container. Het is ook mogelijk om stoofvlees in de slowcooker te maken voor extra mals vlees. Vergeet niet dat stoofvlees vaak nog lekkerder is na een dag in de koelkast, omdat de smaken dan goed samensmelten.