Ga terug
+ servings
stoofvlees recepten

Stoofvlees recepten

Ontdek de heerlijkste stoofvlees recepten volgens Belgische traditie. Perfect voor een knusse avond met friet of puree. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan met dikke bodem
  • Houten lepel
  • Snijplank en mes
  • Slowcooker (optioneel)
  • Bakken met deksel

Ingrediënten

  • 800 g Runderstoofvlees
  • 2 stuks Uien, fijngehakt
  • 3 tenen Knoflook, gepeld en gesneden
  • 2 stuks Wortelen, in schijfjes
  • 2 takjes Verse tijm
  • 2 bladeren Laurierbladeren
  • 500 ml Donker bier of bouillon voor een alcoholvrije versie
  • 2 el Tomatenpuree
  • 2 el Boter of olie om te bakken

Instructies

  • Bak het vlees in een grote pan met boter of olie tot het mooi bruin is.
  • Haal het vlees uit de pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de wortelen toe en bak ze kort mee.
  • Voeg het vlees terug in de pan en strooi de tomatenpuree erover.
  • Roer goed door en voeg het bier of bouillon toe.
  • Leg de takjes tijm en laurier bovenop en laat alles op hoog vuur pruttelen.
  • Zet het vuur laag en laat het stoofvlees onder een deksel sudderen.
  • Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  • Na ongeveer 2 uur is het vlees mals en is de saus dikker.

Notities

Een beetje chocolade in de saus kan de smaak verdiepen en zorgen voor een subtiele zoetheid. Je kunt het stoofvlees tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten container. Het is ook mogelijk om stoofvlees in de slowcooker te maken voor extra mals vlees. Vergeet niet dat stoofvlees vaak nog lekkerder is na een dag in de koelkast, omdat de smaken dan goed samensmelten.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 5mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!