Ga terug
–+ servings
stoofpotjes recepten

Stoofpotjes recepten

Ontdek hartverwarmende stoofpotjes recepten vol met diepe smaken en eenvoudige bereiding. Perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: 15

Equipment

  • Grote braadpan of stoofpan
  • Houten lepel
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Stoofpan deksel

Ingrediënten

  • 500 g Rundvlees (in blokjes gesneden)
  • 2 grote Uien (fijngehakt)
  • 3 tenen Knoflook (geperst)
  • 2 wortels Wortels (in plakjes)
  • 2 stengels Selderij (in ringen)
  • 400 g Tomatenpuree
  • 500 ml Runderbouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het rundvlees aan alle kanten mooi bruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.
  • Schep de wortels en selderij bij het vlees en bak ze kort mee.
  • Voeg de tomatenpuree, bouillon en kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag, dek de pan af en laat het stoofpotje minimaal 2 uur sudderen.

Notities

Voeg een scheut rode wijn toe tijdens het pruttelen voor extra diepgang.
Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard; verwarmen op laag vuur.
Stoofpotjes zijn ook perfect om in te vriezen; verdeel in porties voor gemak.
Experimenteer met verschillende soorten vlees of groenten voor variatie.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 40g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!