Ga terug
+ servings
recept stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Ontdek het perfecte recept stoofpeertjes voor een zoete traktatie met warme specerijen en een stroperige saus. Ideaal als dessert of bijgerecht. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $8

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Mes en snijplank
  • Pittenboor (optioneel)
  • Bijzonder materiaal

Ingrediënten

  • 6 stuks Rijpe peren (bijvoorbeeld conferentie- of williamsperen)
  • 100 g Suiker
  • 1 liter Water
  • 1 stuk Kaneelstokje
  • 3 stuk Kruidnagels
  • 1 schijfje Citroen
  • 1 scheutje Rode wijn of likeur (optioneel) Voor extra smaak.

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de peren. Was ze grondig en snijd ze doormidden. Verwijder de pitjes.
  • Voeg het water, de suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en het citroenschijfje toe aan een grote pan. Breng het geheel aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  • Leg de peren voorzichtig in de pan, met de holle kant naar boven. Laat ze op laag vuur stoven tot ze zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten. Draai ze halverwege om.
  • Haal de peren uit de pan en laat het sap verder inkoken op hoog vuur tot het dik en stroperig is.

Notities

Gebruik verse peren voor de beste textuur en smaak. Probeer verschillende specerijen om nieuwe smaken te ontdekken, zoals vanille of steranijs. Serveer de stoofpeertjes met een klontje ijs voor een heerlijk contrast. Bewaar de peren en het sausje apart om te voorkomen dat de peren te zacht worden tijdens het opwarmen!

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 1g | Potassium: 100mg | Fiber: 3g | Sugar: 28g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!