Ga terug
+ servings
stoofpeer recept

Stoofpeer recept met rode wijn en kaneel

Ontdek het ultieme stoofpeer recept met rode wijn en kaneel. Een eenvoudig en troostend herfstdessert dat iedereen kan maken. Verwarm je huis met deze heerlijke klassieker.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Pittenboor of lepel
  • Schaar (voor het snijden van citroenschil)

Ingrediënten

  • 4 stuks Rijpe peren
  • 500 ml Rode wijn
  • 100 gram Suiker
  • 2 stuks Kaneelstokjes
  • 1 stuks Schil van biologische citroen

Instructies

  • Begin met het schillen van de peren. Doe dit voorzichtig om ze intact te houden, want hun vorm is essentieel voor de presentatie. Verwijder vervolgens de klokhuizen.
  • Giet de rode wijn in een grote pan en voeg de suiker, kaneelstokjes en citroenschil toe. Breng het mengsel langzaam aan de kook.
  • Plaats de peren voorzichtig in de pan en laat ze 1 tot 2 uur op laag vuur stoven. Controleer regelmatig of ze zacht zijn!

Notities

Deze stoofperen zijn het perfecte herfstdessert, ideaal om te serveren na een hartige maaltijd of gewoon als een warme traktatie op een koude avond.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 25g | Sodium: 10mg | Potassium: 120mg | Fiber: 3g | Sugar: 20g | Vitamin C: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!