2stuksBiefstuk (entrecôte of faux-filet)Gebruik een goede kwaliteit biefstuk voor het beste resultaat.
1elOlijfolie
1kgAardappelen geschikt voor frites
4elOlijfolie (voor frites)
1snufZout (voor frites)
30gVerse kruiden (bijv. platte peterselie, koriander en oregano)
1teentjeKnoflook (fijngehakt)
90mlOlijfolie (voor chimichurri)
30mlAppelciderazijn
5mlChilivlokken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de aardappelen in dunne reepjes.
Meng de aardappelreepjes in een kom met olijfolie, zout en eventueel Herbes de Provence.
Leg de aardappelreepjes op een bakplaat en zet ze in de oven. Bak ze ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Hak de verse kruiden fijn en meng met knoflook, chilivlokken en zout in een kom.
Voeg olijfolie en appelciderazijn toe aan het kruidenmengsel en roer goed door.
Droog de steaks af en bestrooi ze royaal met zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de steaks 1 à 2 minuten aan elke kant tot ze bruin zijn.
Bak de steaks daarna nog 2 tot 4 minuten verder op laag vuur voor een medium-rare resultaat.
Laat de steaks rusten onder aluminiumfolie voor het serveren.
Notities
Laat de chimichurri-saus minimaal 15 minuten intrekken voordat je hem serveert.Bewaar de frites en steaks in de koelkast in een luchtdichte container voor maximaal 2 dagen. De chimichurri blijft tot 5 dagen goed in de koelkast.