Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een grote pan met water en voeg wat zout toe. Breng het water aan de kook.
Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de fijngesneden ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Voeg het komijnzaad en mosterdzaad toe en rooster ze kort mee.
Voeg de zuurkool toe aan de pan met ui en kruiden. Roer alles goed door elkaar en voeg wat water of bouillon toe. Laat het mengsel op laag vuur sudderen.
Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de pan met zuurkool. Stamp alles samen tot een stevige massa. Voeg indien nodig extra boter of melk toe.
Notities
Voor vegetariërs: vervang de worst door een plantenworst of gebruik extra kruiden voor meer smaak. Een echte truc: bak de rookworst apart tot hij mooi bruin is voor extra smaak. Bewaar restjes in een afgesloten bak maximaal 2 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Voeg verse kruiden toe bij het opwarmen voor extra smaak.