Giet langzaam, al roerend met een garde, de melk erbij.
Blijf roeren tot je een glad en dun beslag hebt en dek de kom af.
Zet het beslag minimaal een uur in de koelkast.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg het geplette teentje knoflook toe.
Voeg de spinazie toe en bak totdat het vocht grotendeels verdampt is.
Haal de knoflook eruit en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Laat het mengsel afkoelen en roer de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
Verhit een anti-aanbakpan en vet deze lichtjes in.
Giet een soeplepel beslag in het midden van de pan en draai deze rond om het beslag te verspreiden.
Bak de pannenkoek totdat de randen opkrullen en draai om.
Bak de andere kant tot licht goudbruin en herhaal met de rest van het beslag.
Vul een pannenkoek met de spinazie-ricottavulling en rol of vouw deze dicht.
Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en serveer met basilicum of rucola.
Notities
Je kunt variëren met de vulling door andere kazen of groenten toe te voegen. Bewaar ongevulde pannenkoeken in de koelkast of vries ze in met bakpapier ertussen.