Ontdek het simpele recept voor Spinazie Paprika Knoflook vol smaken. Snel klaar in 20 minuten en perfect als bijgerecht of lichte maaltijd. Proef de combinatie van verse groenten en kruidige knoflook vandaag nog.
Was de spinazie grondig en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de rode paprika in dunne reepjes en snipper de rode ui.
Fijnhak de knoflook tot een gladde pasta.
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2 minuten tot hij glazig wordt.
Voeg de knoflook toe en roerbak nog 30 seconden.
Voeg de dunne reepjes rode paprika toe aan de pan en bak ze 3 tot 4 minuten.
Voeg de spinazie in porties toe en roer door tot deze inzakken, ongeveer 3 tot 5 minuten.
Breng het gerecht op smaak met zout, peper en eventueel pittige pepers.
Notities
Gebruik verse spinazie voor de beste textuur en smaak. Dit gerecht is perfect voor een snelle maaltijd en kan goed worden bewaard als restje in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Voeg een scheutje witte wijn toe voor extra diepgang en smaak.