Ga terug
–+ servings
Spinazie-kaas ovenschotel met knoflookbrood

Spinazie-kaas ovenschotel met knoflookbrood

Ontdek de heerlijke combinatie van romige spinazie en gesmolten kaas in deze Spinazie-kaas ovenschotel met knoflookbrood. Perfect voor een gezellige maaltijd!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Ovenschaal
  • Grote pan
  • Bakplaat
  • Garde of lepel

Ingrediënten

  • 500 g Verse spinazie
  • 200 g Geraspte Goudse kaas
  • 200 ml Room
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 4 sneetjes Brood
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Nootmuskaat (optioneel)

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de spinazie en laat deze slinken in een pan op middelhoog vuur.
  • Meng in een aparte kom de room, de helft van de geraspte kaas, de knoflook, zout, peper en eventueel nootmuskaat.
  • Smeer de sneetjes brood in met olijfolie en bestrooi ze met extra knoflook, en grill ze goudbruin in de oven.
  • Meng de spinazie met de kaas-room-saus en giet het in een ovenschaal, bestrooi met de rest van de kaas.
  • Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 20 minuten.

Notities

Gebruik verse spinazie voor de beste smaak en textuur. Laat de spinazie goed uitlekken om een waterige schotel te voorkomen. Experimenteer met verschillende soorten kaas voor een unieke twist. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 2 dagen of vries in voor langere houdbaarheid.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 15g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 500mg | Potassium: 600mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 2500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 300mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!