Ga terug
+ servings
spaghettini recept

Spaghettini recept

Ontdek waarom dit spaghettini recept mijn favoriet is! Snel klaar in 30 minuten en perfect voor elke gelegenheid. Simpel en overheerlijk.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 2 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $12

Equipment

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Pasta server

Ingrediënten

  • 250 g Spaghettini
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 4 stuks Rijpe tomaten (in blokjes gesneden)
  • 1 handvol Verse basilicumblaadjes
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 50 g Geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een grote pan water aan de kook en voeg een royale snuf zout toe.
  • Kook de spaghettini volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  • Verwarm olijfolie in een ruime koekenpan en bak de knoflook tot lichtbruin.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze sudderen tot ze zacht zijn, breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de spaghettini af en voeg ze toe aan de saus, roer goed door.
  • Serveer op borden en strooi de Parmezaanse kaas erover, garneer met basilicum.

Notities

Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak en experimenteer met andere kazen voor variatie.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 10g | Fat: 12g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 400mg | Potassium: 300mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 8mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!