Ga terug
+ servings
spaghetti recepten

Spaghetti recepten

Ontdek heerlijke spaghetti recepten met eenvoudige instructies en verse ingrediënten. Perfect voor elke avondmaaltijd. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan voor het koken van spaghetti
  • Braadpan voor de saus
  • Houten lepel voor roeren
  • Zeef om de spaghetti af te gieten

Ingrediënten

  • 400 g Spaghetti
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 500 g Rundergehakt
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • naar smaak Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Kook de spaghetti in een grote pan met gezouten water tot beetgaar.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is.
  • Roer de gepelde tomaten, tomatenpuree en oregano door het gehaktmengsel.
  • Laat de saus pruttelen, voeg eventueel kookwater toe en meng met de gekookte spaghetti.

Notities

Vervang het gehakt door geroosterde aubergine of paddenstoelen voor een vegetarische variant. Voeg een klein scheutje room of een lepel ricotta toe aan de saus voor extra romigheid. Restjes kunnen tot drie dagen in de koelkast worden bewaard; verwarm ze in een pan met een beetje water.

Nutrition

Calories: 550kcal | Carbohydrates: 70g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 800mg | Potassium: 500mg | Fiber: 5g | Sugar: 7g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 8mg | Iron: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!