Ga terug
+ servings
spaghetti recept met gehakt

Spaghetti recept met gehakt

Lekker troosteten makkelijk te maken met dit spaghetti recept met gehakt. Perfect voor familiediners en gezellige momenten aan tafel. Proef nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Pannenlappen
  • Houten lepel
  • Pasta pot

Ingrediënten

  • 400 g Spaghetti
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 500 g Rundergehakt
  • 140 g Tomatenpuree
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • 1 tl Gedroogde basilicum
  • 100 ml Melk
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • Geraspte kaas om te serveren

Instructies

  • Bak de ui en knoflook in een ruime pan met olijfolie tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak het tot het bruin is.
  • Voeg de tomatenpuree en gepelde tomaten toe aan de pan.
  • Breng op smaak met zout, peper, oregano en basilicum.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg een scheutje melk toe aan de saus vlak voordat je deze van het vuur haalt.

Notities

Voor een lichter gerecht kun je kipgehakt gebruiken in plaats van rundgehakt. Voeg verse kruiden toe voor een extra frisse smaak. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast voor maximaal 2 dagen, of vries in voor later gebruik. Voeg bij het opwarmen een beetje water toe om de saus losser te maken.

Nutrition

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 75g | Protein: 30g | Fat: 22g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 800mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!