Ga terug
–+ servings
Spaghetti met gorgonzola-roomsaus en walnoten

Spaghetti met gorgonzola-roomsaus en walnoten

Ontdek het heerlijke gerecht Spaghetti met gorgonzola-roomsaus en walnoten. Romig, knapperig en snel klaar. Perfect voor een chic avondmaal!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Cost: $12

Equipment

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Zeef
  • Houten lepel
  • Pannenlappen

Ingrediënten

  • 400 g Spaghetti
  • 200 g Gorgonzola
  • 200 ml Room (minimaal 30%)
  • 50 g Walnoten
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 bosje Frisse peterselie voor garnering

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de knoflook tot lichtbruin.
  • Voeg de gorgonzola en room toe en roer tot de kaas gesmolten is.
  • Bak de walnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
  • Giet de gekookte spaghetti af en voeg deze toe aan de gorgonzola-roomsaus.
  • Roer alles goed door elkaar en serveer met de gebakken walnoten en peterselie.

Notities

Voeg een snufje muskaatnoot toe aan de saus voor extra smaak. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast en verhit met een beetje melk voor de juiste textuur. Voor een gezondere variant kun je volle granen spaghetti gebruiken of de room vervangen door magere Griekse yoghurt.

Nutrition

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 75g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 400mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 250mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!