Ga terug
+ servings
Spaghetti alle vongole met witte wijn en peterselie

Spaghetti alle vongole met witte wijn en peterselie

Ontdek het simpele en smaakvolle gerecht Spaghetti alle vongole met witte wijn en peterselie. Perfect voor een snel avondmaal met een vleugje Italiaanse charme.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan voor pasta
  • Koekenpan
  • Houten lepel of spatel
  • Kom voor het weken van de schelpdieren

Ingrediënten

  • 400 g Spaghetti
  • 500 g Verse venusschelpen (vongole)
  • 3 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml Droge witte wijn
  • 2 el Olijfolie
  • 1 bosje Verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 theelepel Chilivlokken (optioneel)

Instructies

  • Spoel de venusschelpen goed onder koud stromend water en laat ze weken in een kom met koud water en een snufje zout.
  • Breng een grote pan water aan de kook, voeg zout toe, en kook de spaghetti volgens de instructies tot al dente.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook licht goudbruin.
  • Voeg de witte wijn toe en laat deze inkoken, voeg daarna de schelpdieren en wat zout, peper, en chilivlokken toe.
  • Dek de pan af en laat de schelpen gaar stomen tot ze openklappen (5-7 minuten).
  • Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de schelpdieren en meng goed door elkaar.
  • Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.

Notities

Gebruik altijd verse ingrediënten voor het beste resultaat. Proef regelmatig tijdens het koken om de smaken in balans te houden. Als je restjes over hebt, bewaar deze maximaal één dag in de koelkast en verwarm zachtjes. Serveer met genoeg brood om de heerlijke saus op te deppen!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 22g | Fat: 12g | Saturated Fat: 1.5g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 600mg | Potassium: 550mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 80mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!