Ontdek het heerlijke Spaanse Eiergerecht Recept met simpele ingrediënten en een explosie van smaken voor elke maaltijd. Perfect voor brunch of avondeten.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Snijd de ui fijn en bak deze tot hij glazig wordt (3-4 minuten).
Voeg de rode paprika in blokjes en de gehakte knoflook toe. Bak alles nog eens 5 minuten.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan. Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de saus dikker wordt (ongeveer 10 minuten).
Maak met de achterkant van een lepel vier kleine kuilen in de saus. Breek voorzichtig een ei in elk kuil. Dek de pan af en laat de eieren garen (5-7 minuten).
Bestrooi het gerecht met zout, peper en versgehakte peterselie. Serveer direct met vers brood of een frisse salade.
Notities
Voor een extra rijke smaak kun je een snufje paprikapoeder of een beetje chorizo toevoegen aan de saus. Dit geeft het gerecht een authentiek Spaans tintje. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast. Het blijft maximaal 2 dagen goed. Verwarm het voorzichtig op laag vuur. Voor variaties kun je extra groenten of kruiden toevoegen, en het gerecht serveren met een frisse salade of knapperig brood.