Ga terug
+ servings
soto ajam recept

soto ajam recept

Ontdek het bijzondere soto ajam recept dat je familie en vrienden zal verwennen. Een heerlijke soep met kruiden en kip. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Mes en snijplank

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 2 liter kippenbouillon
  • 3 stuks sjaloonten (fijngehakt)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk gember (geraspt)
  • 1 stuk laos (geslagen)
  • 2 el sambal oelek
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 blaadje seroendel
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies

  • Bak de sjalotten en knoflook in een grote pan tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg de gember en laos toe en bak even kort.
  • Voeg komijnzaad en sambal oelek toe en rooster ze kort.
  • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de kipfilet toe en laat 20 minuten sudderen.
  • Verwijder de kip en snijd deze in kleine stukjes, voeg terug in de pan met seroendel, zout en peper.
  • Laat de soep even rusten na het koken voordat je serveert.

Notities

Deze soep is een perfecte maaltijd met kroepoek, gebakken uitjes en een schijfje limoen ernaast. Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden of ingevroren voor later gebruik.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 85mg | Sodium: 900mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 3mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!