Ga terug
+ servings
Sole Meunière Citroenboter

Sole Meunière Citroenboter

Geniet van de delicate smaken van Sole Meunière Citroenboter. Een eenvoudig te maken klassieker met een frisse citroentwist. Perfect voor elke speciale gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Keukenpapier
  • Brede spatel
  • Citruspers
  • Keukenfolie

Ingrediënten

  • 4 filets Solefilets vers
  • 100 g Vers boter
  • 2 stuks Citroenen waarvan 1 voor sap, 1 voor garnering
  • 2 el Bloem
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 el Versgehakte peterselie voor garnering

Instructies

  • Dep de solefilets droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  • Paneer de filets lichtjes in bloem en laat een paar minuten rusten.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan tot deze gaat glinsteren.
  • Bak de filets 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn en houd ze warm onder folie.
  • Smelt de boter in dezelfde pan en voeg citroensap toe voor een noisette-saus.
  • Serveer de solefilets met de citroenboter erover, garneer met peterselie en citroenpartjes.

Notities

Gebruik altijd verse boter voor het beste resultaat. Bewaar een klein beetje citroenschil voor een extra frisse touch. Restjes kunnen maximaal één dag in de koelkast bewaard worden. Warm ze langzaam op in een koekenpan om de krokante textuur te behouden. Serveer met knapperig stokbrood om de heerlijke citroenboter op te likken!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 22g | Fat: 22g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 82mg | Sodium: 320mg | Potassium: 450mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 700IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!