250gKoud boter van goede kwaliteit, in kleine blokjes gesneden
1/2theelepelZout
125mlKoud water
Instructies
Meng de bloem en het zout in een grote kom.
Voeg de koude boterblokjes toe en zorg dat deze koud blijven.
Giet het koude water langzaam bij het mengsel en roer met je handen of een spatel.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek.
Vouw het deeg in drieën, draai het een kwartslag en herhaal dit proces.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
Notities
Gebruik altijd koude ingrediënten voor het beste resultaat. Laat het deeg niet te lang op kamertemperatuur rusten. Bestuif je werkblad licht met bloem om plakken te voorkomen. Wikkel het deeg stevig in plasticfolie en bewaar het maximaal 2 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Een beetje azijn in het water kan het deeg luchtiger maken. Probeer dit voor een extra knapperig resultaat!