Ga terug
+ servings
Krokante Camembert met Spekjes

Smeltende Camembert Feuilleté met Lardons: Een Smaakexplosie!

Ontdek Camembert Feuilleté aux Lardons: een smakelijk, eenvoudig recept met gesmolten camembert en spek in krokant bladerdeeg. Perfect als voorgerecht of borrelhapje!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 stuk Camembert
  • 150 g Spekjes
  • 1 rol Bladerdeeg
  • 1 stuks Eidooier
  • 1 snufje Versgemalen zwarte peper
  • 1 el Honing optioneel
  • 1 snufje Provençaalse kruiden optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de spekjes in een pan tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg de camembert in het midden. Bestrooi de camembert met de spekjes en voeg eventueel honing en Provençaalse kruiden toe.
  • Vouw het bladerdeeg om de camembert heen en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met eidooier voor een mooie goudbruine korst.
  • Bak de camembert feuilleté gedurende 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  • Serveer warm met vers brood of een frisse salade.

Notities

Dit heerlijke gerecht is perfect voor het delen met vrienden en kan eenvoudig van tevoren worden voorbereid voor gemak tijdens een diner of borrel.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 15g | Fat: 28g | Saturated Fat: 16g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 500mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 8IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 15mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!