Ontdek het ultieme comfortfood: Shepherd’s pie met lamgehakt en zoete aardappel. Een heerlijk recept met rijke smaken en eenvoudige stappen voor een gezellige maaltijd. Probeer het nu!
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een beetje boter en melk. Voeg een snufje nootmuskaat toe.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook glazig.
Voeg de wortelblokjes toe en bak ze een paar minuten mee.
Voeg het lamgehakt toe en bak het mooi bruin.
Voeg de tomatenpuree en bouillon toe. Laat het geheel pruttelen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de vulling in een ovenschaal en verdeel deze gelijkmatig.
Verdeel de zoete aardappelpuree over de vulling en strijk glad.
Bak de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 20-25 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
Notities
Voor extra luxe, strooi geraspte cheddar over de puree voordat je het in de oven zet voor een mooie, goudbruine korst.Dit recept kan tot 24 uur van tevoren worden voorbereid en in de koelkast worden bewaard.Restjes zijn vaak zelfs nog lekkerder omdat de smaken meer tijd hebben gehad om te mengen.