Semoule Caramel Taart zonder ei. Dit betoverende Franse dessert is romig, makkelijk te maken en ideaal voor iedere gelegenheid. Een echte smaaksensatie.
Twee pannen één voor de karamel, één voor de semoule
Garde
Spatel of platte lepel
Mesje om de taart los te maken
Serveerplateau
Ingrediënten
1literMelk (dierlijk of plantaardig zoals amandel- of havermelk)
150gFijne griesmeel (semoule)
80gSuiker
1zakjeVanillesuiker
1theelepelVanille-extract
1snufjeZout
100gSuiker voor de karamel
3eetlepelsWater voor de karamel
Instructies
Maak de karamel door suiker en water in een pan te verwarmen tot het een mooie honingkleur heeft.
Giet de karamel in een springvorm en laat het stollen.
Verwarm de melk in een pan en voeg gewone suiker, vanillesuiker, vanille-extract en zout toe.
Spreid de griesmeel in een dun straaltje in de warme melk terwijl je met een garde roert.
Laat het mengsel 10 minuten op laag vuur pruttelen tot het dikker wordt.
Giet de dikke semoulepap over de afgekoelde karamellaag in de springvorm.
Strijk de bovenkant glad en tik de vorm op het aanrecht om luchtbellen eruit te laten.
Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat de taart volledig afkoelen tot kamertemperatuur voordat je hem uit de vorm haalt.
Notities
Gebruik havermelk of amandeldrink voor een plantaardige versie. Voor extra smaak, voeg een beetje sinaasappelschil of een kaneelstokje toe in de melk. Bewaar de taart in de koelkast afgedekt, hij blijft 3 tot 4 dagen goed. De textuur zal steviger worden, wat velen lekker vinden. Serveer met vanille-ijs en vers fruit voor een heerlijke combinatie.