Ontdek het heerlijke recept voor Scholfilet met kappertjes-boter en doperwtenpuree. Snel klaar in 30 minuten en perfect voor elke maaltijd. Proef de frisse combinatie van zachte vis en romige puree vandaag nog.
Kook de doperwten in gezouten water tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en pureer ze met een garde of mixer. Voeg een klontje boter toe.
Bestrijk de scholfilets met olijfolie en kruid ze met zout en peper. Bak ze in een hete pan aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant).
Smelt de rest van de boter in een steelpannetje en voeg de fijngesneden knoflook toe. Roerbak kort en voeg de kappertjes en citroensap toe. Laat het zachtjes pruttelen.
Notities
Gebruik verse doperwten voor de beste smaak. Koop scholfilets van goede kwaliteit bij een betrouwbare visboer. Laat de boter niet bruin worden bij het maken van de kappertjes-boter. Proef regelmatig tijdens het koken om de smaak te controleren. Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard, de vis blijft maximaal een dag goed.