Ga terug
+ servings
Scholfilet met kappertjes-boter en doperwtenpuree

Scholfilet met kappertjes-boter en doperwtenpuree

Ontdek het heerlijke recept voor Scholfilet met kappertjes-boter en doperwtenpuree. Snel klaar in 30 minuten en perfect voor elke maaltijd. Proef de frisse combinatie van zachte vis en romige puree vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15

Equipment

  • Braadpan
  • Pannetje
  • Gareerpan
  • Garde of mixer
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 600 g Scholfilets à 150 gram
  • 250 g Verse doperwten
  • 100 g Boter
  • 2 el Kappertjes
  • 1 teen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 citroen Citroensap
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 el Olijfolie

Instructies

  • Kook de doperwten in gezouten water tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en pureer ze met een garde of mixer. Voeg een klontje boter toe.
  • Bestrijk de scholfilets met olijfolie en kruid ze met zout en peper. Bak ze in een hete pan aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant).
  • Smelt de rest van de boter in een steelpannetje en voeg de fijngesneden knoflook toe. Roerbak kort en voeg de kappertjes en citroensap toe. Laat het zachtjes pruttelen.

Notities

Gebruik verse doperwten voor de beste smaak. Koop scholfilets van goede kwaliteit bij een betrouwbare visboer. Laat de boter niet bruin worden bij het maken van de kappertjes-boter. Proef regelmatig tijdens het koken om de smaak te controleren. Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard, de vis blijft maximaal een dag goed.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 22g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 350mg | Potassium: 400mg | Fiber: 5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 50mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!