Ontdek lekkere schnitzel recepten met stapsgewijze instructies en handige tips. Maak perfecte knapperige schnitzels elke keer weer. Probeer het vandaag.
4stuksVarkenshaasfilets (of kipfilets als alternatief)
100gramMeel
2stuksEieren
150gramPaneermeel
naar smaakZout en peper
Olijfolie of boter voor het bakken
Instructies
Pak je vlees en leg het tussen twee lagen plasticfolie. Klop het vlees voorzichtig plat tot een dikte van ongeveer ½ cm.
Haal elk stuk vlees door het meel, zorg ervoor dat het helemaal bedekt is. Dompel het vlees in de losgeklopte eieren en haal het daarna door het paneermeel.
Druk het paneermeel stevig aan en laat de gepaneerde schnitzels even rusten in de koelkast.
Verhit olie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de schnitzels er voorzichtig in en bak ze ongeveer 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn.
Notities
Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe aan het paneermeel voor extra smaak. Schnitzels kunnen goed bewaard worden in de koelkast en blijven ook lekker na invriezen. Verwarm ze in de oven voor het beste resultaat. Gebruik voldoende olie in de pan voor een krokant resultaat.