Ga terug
+ servings
schnitzel recept

Schnitzel Recept

Ontdek het perfecte schnitzel recept voor een knapperige korst en sappig vlees. Eenvoudig te maken en ideaal voor elke maaltijd. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 32 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: 15

Equipment

  • Vleesklopper
  • Koekenpan
  • Drie kommen voor het beslag
  • Keukenpapier om overtollig vet op te vangen
  • Borden voor serveren

Ingrediënten

  • 4 plakken Varkenshaas (of kipfilet)
  • naar smaak naargelang behoefte Zout
  • naar smaak naargelang behoefte Peper
  • 100 gram Bloem
  • 2 stuk Eieren
  • 100 ml Melk
  • 150 gram Paneermeel
  • naar behoefte ml of gram Olijfolie of boter voor het bakken
  • naar smaak stuk Citroenpartjes voor garnering (optioneel)

Instructies

  • Klop de plakken vlees tot ze dun en gelijkmatig zijn en bestrooi ze met zout en peper.
  • Klop de eieren los met de melk in een diepe kom en bereid drie aparte kommen voor: één met bloem, één met het ei-mengsel en één met paneermeel.
  • Bedek elke plak vlees eerst met bloem, dan met ei en ten slotte met paneermeel.
  • Verhit olie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de gepaneerde schnitzels voorzichtig in de pan en bak ze ongeveer 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de schnitzels na het bakken even rusten.

Notities

Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je begint. Gebruik verse paneermeel voor de beste textuur en knapperigheid. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast en verwarm ze in de oven voor een krokante korst. Vries ze in voor later gebruik.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 700mg | Potassium: 400mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!