Ga terug
–+ servings
savooikool recept

Savooikool recept

Ontdek waarom dit simpele savooikool recept mijn nieuwe favoriet is geworden. Gezond en makkelijk om te maken voor elke maaltijd. Probeer het vandaag zelf!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Cost: $5

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Scherp mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 1 stuk Grote savooikool
  • 2 el Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 100 g Spekjes of kippenvlees (optioneel)

Instructies

  • Haal de buitenste bladeren van de savooikool en was deze goed onder koud stromend water.
  • Snijd de dikke steel eruit en hak de bladeren in dunne reepjes.
  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook tot hij lichtbruin is.
  • Voeg de savooikool toe en roer goed door; laat dit ongeveer 5 minuten bakken terwijl je af en toe roert.
  • Voeg het paprikapoeder, zout en peper toe.
  • Als je spekjes of vlees gebruikt, bak dit dan apart en voeg het later toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat het nog 2-3 minuten sudderen.
  • Voeg eventueel een beetje citroensap toe voor een frisse kick en laat het nog 2 minuten rusten in de pan.

Notities

Als je restjes hebt, bewaar deze in een luchtdichte container. De smaak verbetert nog na een dag in de koelkast! Te lang bakken zorgt ervoor dat de savooikool slap wordt, dus hou het kort. Probeer variaties door rozijnen of noten toe te voegen, of serveer met quinoa of bruine rijst voor een vullende maaltijd.

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 80mg | Potassium: 250mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!