Ontdek waarom dit simpele savooikool recept mijn nieuwe favoriet is geworden. Gezond en makkelijk om te maken voor elke maaltijd. Probeer het vandaag zelf!
Haal de buitenste bladeren van de savooikool en was deze goed onder koud stromend water.
Snijd de dikke steel eruit en hak de bladeren in dunne reepjes.
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook tot hij lichtbruin is.
Voeg de savooikool toe en roer goed door; laat dit ongeveer 5 minuten bakken terwijl je af en toe roert.
Voeg het paprikapoeder, zout en peper toe.
Als je spekjes of vlees gebruikt, bak dit dan apart en voeg het later toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het nog 2-3 minuten sudderen.
Voeg eventueel een beetje citroensap toe voor een frisse kick en laat het nog 2 minuten rusten in de pan.
Notities
Als je restjes hebt, bewaar deze in een luchtdichte container. De smaak verbetert nog na een dag in de koelkast! Te lang bakken zorgt ervoor dat de savooikool slap wordt, dus hou het kort. Probeer variaties door rozijnen of noten toe te voegen, of serveer met quinoa of bruine rijst voor een vullende maaltijd.