Ontdek waarom deze savooiekool recepten een must-try zijn. Van gezonde maaltijden tot feestelijke gerechten alles is mogelijk met deze veelzijdige groente. Probeer het nu.
Begin met het schoonmaken van de savooiekool. Verwijder de buitenste bladeren en snijd de struik doormidden. Snijd de harde kern weg en snijd de bladeren in reepjes.
Verhit wat olijfolie in een ruime pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en roer goed door. Laat het mengsel even pruttelen.
Voeg de gesneden savooiekool toe aan de pan en meng alles goed. Laat het geheel op laag vuur stoven tot de savooiekool zacht is (ongeveer 15 minuten). Proef regelmatig en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Probeer een beetje citroensap aan het eind van het koken voor een frisse smaakkick. Bewaar restjes in een afgesloten bak in de koelkast tot 3 dagen, of vries ze in voor langere bewaring. De textuur kan iets veranderen bij het invriezen, maar de smaak blijft behouden. Kies altijd verse savooiekool met heldergroene bladeren en gebruik verse kruiden voor extra smaak. Een beetje liefde maakt elk gerecht beter!