Ontdek het heerlijke savooiekool recept (doublon) met simpele ingrediënten en stapsgewijze instructies voor een gezellige wintermaaltijd. Proef de traditie!
Begin met het schoonmaken van de savooiekool. Snijd de dikke stronk eraf en verwijder eventuele slappe bladeren. Snijd de kool in dunne reepjes.
Snijd de uien fijn en pers de knoflook uit. Verhit een beetje olie in een grote pan en bak de ui tot deze glazig wordt. Voeg de knoflook toe en roer goed door.
Voeg de gesneden savooiekool toe aan de pan en roer goed. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen.
Voeg de worstjes en komijnzaadjes toe. Laat het nog eens 20 minuten sudderen op laag vuur.
Notities
Restjes zijn makkelijk te bewaren in de koelkast, maximaal drie dagen, of in de vriezer voor langere opslag. Experimenteer met verschillende soorten worst om nieuwe smaken te ontdekken.