Ga terug
+ servings
Sauté Chou Lardons

Sauté Chou Lardons

Ontdek het heerlijke gerecht Sauté Chou Lardons! Een eenvoudig en smaakvol recept met lardons en chou. Perfect voor een snelle maaltijd. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Mes voor het snijden
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten

  • 250 g Lardons van bacon in blokjes
  • 1 grote Ui, fijngehakt
  • 1/2 middelgrote Groene chou
  • 1/4 theelepel Gerookte paprika (optioneel)
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Snijd de chou in dunne reepjes, was hem goed en laat goed uitlekken.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de lardons toe. Bak tot goudbruin.
  • Voeg de gehakte ui toe en bak deze 4 tot 5 minuten mee.
  • Voeg de chou toe, bestrooi met zout, peper en gerookte paprika en meng goed.
  • Laat op laag vuur sudderen voor 7 tot 10 minuten en roer af en toe.

Notities

Voeg een snufje honing toe tijdens het sudderen voor extra zoetheid. Experimenteer met kruiden zoals tijm of dragon voor een verfrissende twist. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 3 dagen of vries in voor langere opslag.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 22g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 40mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!