Ontdek het heerlijke Sardine Kroketten Recept vol met smaak en omega-3 vetzuren. Ideaal voor een gezellige maaltijd of feestelijke hapjes. Probeer het vandaag.
Voeg de uitgelekte sardines, fijngesneden bosuitjes, ei, mosterd, kruiden en geraspte citroenschil toe en meng goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestuif je handen met bloem en vorm kleine platte kroketten van het mengsel.
Leg de kroketten op een bord met bakpapier en laat ze een uur in de koelkast rusten.
Verhit olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de kroketten gedurende 3-4 minuten per kant.
Laat de gebakken kroketten uitlekken op keukenpapier.
Serveer de kroketten op een schaal en garneer met rode peper en verse kruiden.
Notities
Varieer met andere vissoorten zoals tonijn of makreel als je geen sardines hebt. Voeg een snufje kurkuma of paprikapoeder toe voor extra smaak en kleur. Bewaar overgebleven kroketten in de koelkast tot 2 dagen of vries ze in voor later gebruik. Serveer met een frisse salade of dip op basis van yoghurt.