Ga terug
+ servings
Saltimbocca met Varkensvlees

Saltimbocca met Varkensvlees

Ontdek waarom Saltimbocca met Varkensvlees je nieuwe favoriete gerecht wordt. Snel, simpel en vol smaak perfect voor elke avondmaaltijd. Proef de Italiaanse traditie thuis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: €10-15

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Spatel
  • Olieborstel
  • Hakplank

Ingrediënten

  • 8 stuks Dunne escalopes van varkensvlees (ongeveer 80 g elk)
  • 8 plakjes Jambon cru (prosciutto of Parmaham)
  • 8 stuks Verse saugeblaadjes
  • 50 g Boter
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 150 ml Droge witte wijn
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 8 stuks Cure-dents

Instructies

  • Rol de escalopes uit tussen twee vellen bakpapier en bestrooi met zout en peper.
  • Leg een saugeblaadje op een plakje vlees en bedek het met een plakje jambon cru, steek een cure-dent door het geheel.
  • Verhit boter en olijfolie in een grote pan en bak de plakjes vlees 2 à 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  • Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Giet de witte wijn in de pan, schraap de bodem schoon en laat de wijn inkoken tot een dikke saus ontstaat.
  • Serveer de Saltimbocca op een warm bord met de saus eroverheen en bestrooi met gehakte peterselie.

Notities

Zorg ervoor dat je niet te veel zout toevoegt, de jambon cru is al zout. Een beetje citroensap in de saus voegt een frisse twist toe. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast en verwarm ze op laag vuur.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 22g | Fat: 35g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 17g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 800mg | Potassium: 450mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!