Ontdek waarom je Salade Niçoise met tonijn, ei en olijven moet proberen. Een kleurrijke, smakelijke maaltijd vol verse ingrediënten. Perfect voor elke gelegenheid!
Spoel alle groenten goed af onder koud water. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in dunne plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in fijne ringen. Leg alles netjes op een schaal.
Leg de eieren in een pan met water en breng het water langzaam aan de kook. Laat de eieren ongeveer 8 minuten koken. Spoel ze daarna af onder koud water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze in vieren en leg ze op de salade.
Meng olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper in een apart bakje. Roer het goed door elkaar tot een glad mengsel. Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig.
Leg de tonijn en olijven op de salade en strooi wat verse peterselie over het geheel.
Notities
Deze salade kan gemakkelijk worden aangepast. Vervang tonijn door gerookte zalm of kip voor variatie. Voeg citroensap aan de dressing toe voor extra frisheid. Bewaar de dressing apart van de salade als je restjes overhoudt, om de groenten knapperig te houden. Geniet van de presentatie door een ovale schaal en verschillende kleuren groenten te gebruiken.