Ga terug
+ servings
recept sajoer boontjes

Sajoer Boontjes

Ontdek het heerlijke recept sajoer boontjes vol met exotische smaken en eenvoudige stappen voor een onvergetelijke maaltijd met Indische charme.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Zeef
  • Schaar of mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g Sperziebonen (schoongemaakt en in stukjes)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 el Sajoer boontjes boemboe
  • 400 ml Kokosmelk
  • 2 el Olie bijvoorbeeld zonnebloemolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Kook de bonen kort in gezouten water totdat ze net gaar zijn, en spoel ze af onder koud water.
  • Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig en zacht zijn.
  • Voeg de sajoer boontjes boemboe toe en roer goed door.
  • Voeg de bonen en de kokosmelk aan de pan toe.
  • Roer alles goed door en laat het op laag vuur pruttelen, proef en voeg zout en peper toe.
  • Laat het gerecht even rusten voordat je het serveert.

Notities

Dit gerecht is eenvoudig te maken en perfect voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt het tot 3 dagen in de koelkast bewaren en het smaakt de volgende dag vaak nog beter. Probeer het ook met extra groenten of garnalen voor variatie!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 12g | Sodium: 200mg | Potassium: 400mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1000IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!