Ontdek de verrukkelijke wereld van Sablés Blauwe Kaas met perfecte combinaties van smaken en eenvoudige stappen voor een onvergetelijke hapjeservaring thuis.
100gFourme d'Ambert of Bleu d'Auvergne (verkruimeld)
2plakkenOntbijtkoek
enkeleblaadjesKervel (optioneel)
Instructies
Meng het meel en zout in een kom, voeg de koude boter toe en kneed tot een grove broodkruim.
Voeg de geraspte kaas, eidooier en peper toe en kneed tot een gladde bal. Laat de deegbal 30 minuten rusten in de koelkast.
Schil de wortelen en snijd ze in rondjes, kook of stoom ze tot ze zacht zijn.
Pureer de gekookte wortelen met olijfolie en komijn tot een fluweelzachte massa. Voeg zout en peper toe.
Rooster de plakken ontbijtkoek tot knapperig, laat afkoelen en verkruimel ze.
Pak een afgekoelde sablé, verdeel blauwe kaas erover, plaats een quenelle carotte purée in het midden en bestrooi met crumble.
Notities
Deze hapjes zijn het lekkerst vers, maar je kunt ze bewaren in een luchtdichte doos. Bewaar de carotte purée apart in de koelkast en voeg de blauwe kaas pas vlak voor het serveren toe.