2elGemengde verse kruidendille, bieslook en platte peterselie
0.5citroenCitroensapsap van een halve citroen
naar smaakZout
naar smaakPeperversgemalen
naar keuzeCampagnebroodvoor het serveren
Instructies
Giet de sardines af en bewaar een eetlepel van hun olie, en vermorsel ze grof met een vork.
Meng de fromage frais, fijngesneden sjalot, gehakte kruiden, citroensap en de bewaarde olie door de sardines.
Roer alles voorzichtig door tot je een homogene, maar niet volledig gladde massa krijgt.
Bedek de kom met plasticfolie en laat de rillettes minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Notities
Probeer een scheutje truffelolie toe te voegen voor een luxe twist.Bewaar de rillettes maximaal 2 dagen in de koelkast, goed afgedekt. Voor langere bewaring, invriezen in een luchtdichte bak is mogelijk tot 1 maand.Serveer de rillettes het beste op kamertemperatuur. Zorg voor stevig brood zoals campagnebrood voor een goede bite.