Ga terug
+ servings
Rustieke Sardine Rillettes

Rustieke Sardine Rillettes

Ontdek waarom je deze Rustieke Sardine Rillettes moet proberen. Simpel, smaakvol en perfect voor elk moment. Maak ze zelf!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: $10

Equipment

  • Kom
  • Vork
  • Mes voor het snijden van de sjalot
  • Lepel voor het mengen

Ingrediënten

  • 240 g Sardines in olijfolie 2 blikjes van 120g
  • 100 g Fromage frais bijv. St Môret of Philadelphia
  • 1 stuk Sjalot (fijngesneden)
  • 2 el Gemengde verse kruiden dille, bieslook en platte peterselie
  • 0.5 citroen Citroensap sap van een halve citroen
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper versgemalen
  • naar keuze Campagnebrood voor het serveren

Instructies

  • Giet de sardines af en bewaar een eetlepel van hun olie, en vermorsel ze grof met een vork.
  • Meng de fromage frais, fijngesneden sjalot, gehakte kruiden, citroensap en de bewaarde olie door de sardines.
  • Roer alles voorzichtig door tot je een homogene, maar niet volledig gladde massa krijgt.
  • Bedek de kom met plasticfolie en laat de rillettes minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.

Notities

Probeer een scheutje truffelolie toe te voegen voor een luxe twist.
Bewaar de rillettes maximaal 2 dagen in de koelkast, goed afgedekt. Voor langere bewaring, invriezen in een luchtdichte bak is mogelijk tot 1 maand.
Serveer de rillettes het beste op kamertemperatuur. Zorg voor stevig brood zoals campagnebrood voor een goede bite.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 12g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 350mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 40mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!