Ga terug
+ servings
Rustiek Stoofvlees Recept

Rustiek Stoofvlees Recept

Ontdek het heerlijke Rustiek Stoofvlees Recept dat je oma zou goedkeuren. Perfect voor koude avonden en gezellige maaltijden. Proef de traditie!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Cost: $20

Equipment

  • Grote stoofpan of cocotte
  • Schilmes
  • Scherp mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 800 g Biefstuk (paleron, macreuse of gîte)
  • 3 stuks Aardappelen
  • 3 stuks Wortelen
  • 2 stengels Selderij
  • 1 grote tomaat Tomaat
  • 2 stuks Uien
  • 2 teentjes Knoflook
  • 150 g Sperziebonen
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 stuk Kruidenboeket (peterselie, tijm, laurier)
  • 1 el Zoete paprika
  • 1 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 l Water of runderbouillon

Instructies

  • Bereid de groenten door de aardappelen en wortelen schoon te maken en in blokjes te snijden.
  • Snijd de selderij in dikke stukken.
  • Snijd de biefstuk in flinke stukken en laat ze in een hete pan met olijfolie mooi bruin worden.
  • Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.
  • Voeg de wortelen, selderij, aardappelen, tomaten en sperziebonen toe en roer goed.
  • Voeg de tomatenpuree, paprika, zout en peper toe, samen met het kruidenboeket en genoeg water of bouillon om alles net onder te bedekken.
  • Laat het mengsel langzaam pruttelen voor 1,5 tot 2 uur.
  • Proef het gerecht en voeg eventueel meer zout of peper toe.
  • Haal het kruidenboeket uit de pan en garneer met vers peterselie.
  • Serveer het stoofgerecht met een stuk knapperig brood.

Notities

Maak het gerecht een dag van tevoren voor een nog rijkere smaak. Je kunt de biefstuk vervangen door ander rundvlees of lamsvlees. Voor een glutenvrije versie, zorg ervoor dat je bouillon glutenvrij is. Bewaar restjes in een luchtdichte bak tot maximaal 3 dagen in de koelkast of vries ze in voor later gebruik. Voeg extra groenten toe voor variatie, zoals courgette of pompoen.

Nutrition

Calories: 500kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 35g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 350mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 30mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!