Bereid de groenten door de aardappelen en wortelen schoon te maken en in blokjes te snijden.
Snijd de selderij in dikke stukken.
Snijd de biefstuk in flinke stukken en laat ze in een hete pan met olijfolie mooi bruin worden.
Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.
Voeg de wortelen, selderij, aardappelen, tomaten en sperziebonen toe en roer goed.
Voeg de tomatenpuree, paprika, zout en peper toe, samen met het kruidenboeket en genoeg water of bouillon om alles net onder te bedekken.
Laat het mengsel langzaam pruttelen voor 1,5 tot 2 uur.
Proef het gerecht en voeg eventueel meer zout of peper toe.
Haal het kruidenboeket uit de pan en garneer met vers peterselie.
Serveer het stoofgerecht met een stuk knapperig brood.
Notities
Maak het gerecht een dag van tevoren voor een nog rijkere smaak. Je kunt de biefstuk vervangen door ander rundvlees of lamsvlees. Voor een glutenvrije versie, zorg ervoor dat je bouillon glutenvrij is. Bewaar restjes in een luchtdichte bak tot maximaal 3 dagen in de koelkast of vries ze in voor later gebruik. Voeg extra groenten toe voor variatie, zoals courgette of pompoen.