800gRundvlees (voor stoofschotel)in grote stukken gesneden
2elOlijfolie
1grootUi (gesnipperd)
2teentjesKnoflook (fijngehakt)
3stuksWortelen (in plakjes)
1stukRode paprika (in blokjes)
2stuksAardappelen (in blokjes)
1stukZoete aardappel (optioneel, in blokjes)kan toegevoegd worden voor extra zoetheid
400gRode bonen (blik of zelf gekookt)
1blikTomatenblokjes (400g)
1literRundvleesbouillon
2laurierbladenLaurierbladen
1theelepelGemalen komijn
1theelepelZoete paprika
naar smaakZout
naar smaakPeper
Instructies
Verwarm olijfolie in een grote stoofpan en bruin het rundvlees.
Haal het vlees uit de pan en voeg de gesnipperde ui toe, laat deze glazig worden.
Voeg knoflook, paprika, wortelen, aardappelen en eventueel zoete aardappel toe en laat 5 minuten sudderen.
Voeg het rundvlees terug in de pan met tomatenblokjes, bouillon, laurierblad, komijn en paprika.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur en 15-30 minuten sudderen.
Voeg de afgegoten rode bonen toe en laat nog 10 minuten onbedekt sudderen.
Notities
Probeer een goede kwaliteit bouillon te gebruiken voor de beste smaak. Snijd alle groenten in gelijke stukken voor gelijkmatige garing. Voeg een snufje cacao toe voor een rijke smaak zonder chocolade. Restjes zijn perfect voor de volgende dag en worden nog lekkerder! Bewaar de stoofpot in een luchtdichte container en verwarm langzaam op laag vuur met extra bouillon indien nodig.