Ga terug
–+ servings
Rundvlees Stoofpotje Recept

Rundvlees Stoofpotje

Ontdek het perfecte Rundvlees Stoofpotje Recept voor een heerlijke maaltijd. Makkelijk te maken en vol rijke smaken die iedereen verrassen. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $25

Equipment

  • Grote stoofpan of braadpan
  • Houten lepel
  • Schaal voor het marineren
  • Maatbeker voor vloeistoffen

Ingrediënten

  • 1000 g Rundvlees voor stoofpot, in blokjes
  • 3 stuks Wortelen, in schijfjes gesneden
  • 3 stuks Aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 stuks Ui, fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook, gesnipperd
  • 1000 ml Rundvleessaus
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 glas Rode wijn
  • 1 el Tijm
  • 2 stuks Laurierblaadjes
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Begin met het bruinen van de rundvleesblokjes in een ruime pan met wat olijfolie.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het apart.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de rode wijn toe en laat deze inkoken tot de helft van het volume verdwenen is.
  • Voeg het rundvlees terug in de pan, samen met de wortelen, aardappelen, tomatenpuree, tijm, laurierblaadjes, zout en peper.
  • Giet er de rundvleessaus over en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat het stoofpotje sudderen gedurende ongeveer 2 uur, en roer af en toe.

Notities

Dit stoofpotje is perfect voor lange, koude avonden en is eenvoudig van tevoren te maken. Voeg voor een rijkere smaak een beetje pure chocolade toe aan de saus.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 40g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 750mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1000IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 30mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!