Ga terug
+ servings
Rundersukade gestoofd met wortel en laurier

Rundersukade gestoofd met wortel en laurier

Ontdek het klassieke comfortfood Rundersukade gestoofd met wortel en laurier. Simpel te maken en vol van smaak perfect voor koude avonden. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 2 uur 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $25

Equipment

  • Grote stoofpan
  • Houten lepel
  • Schaard om laurierblaadjes te breken

Ingrediënten

  • 800 gram Rundersukade
  • 4 grote Wortelen, in schuine plakjes
  • 2 stuks Laurierblaadjes
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook, geperst
  • 500 ml Runderbouillon
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote stoofpan en bak de rundersukade aan alle kanten mooi bruin (5-7 minuten).
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg de wortelen en laurierblaadjes toe en roer alles goed door elkaar.
  • Giet de bouillon over het mengsel en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat het gerecht 2-2,5 uur sudderen.
  • Laat het na het stoven minimaal 10 minuten rusten voor het serveren.

Notities

Snijd de wortelen in gelijke stukken voor een gelijkmatige garing. Proef tijdens het koken regelmatig om de malsheid van het vlees te controleren. Voor een extra smaak laat je het gerecht een nachtje staan; de smaken intensiveren. Vergeet niet de laurierblaadjes voor het invriezen te verwijderen, anders kunnen ze de smaak te veel beïnvloeden.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 40g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 750mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 40mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!