Ga terug
+ servings
runderlappen recept

Runderlappen recept

Ontdek het perfecte runderlappen recept met stapsgewijze instructies en chefstips. Maak sappige lappen met een krokant korstje en verras je gasten vandaag nog. Probeer dit klassieke gerecht nu.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Keukenmes
  • Spatel
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 800 g Runderlappen ongeveer 200 gram per stuk
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Zwarte peper
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 el Verse rozemarijn
  • 1 el Verse tijm
  • 50 g Boter

Instructies

  • Nemen de runderlappen en bestrijk ze met olijfolie, zout en peper aan beide kanten.
  • Laat het vlees ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Verhit een grote pan op hoog vuur met een beetje olijfolie.
  • Bak de runderlappen in de hete pan voor 2-3 minuten per kant.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de boter, knoflook en kruiden toe.
  • Laat de boter smelten en giet deze over de runderlappen.

Notities

Een paar tips: Marineer de runderlappen een uur van tevoren om ze extra mals te maken. Bewaar restjes in de koelkast, goed afgesloten, maximaal 2 dagen. Voor gietijzeren pannen of anti-aanbakpannen zijn het beste om een mooi korstje te krijgen.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 30g | Fat: 24g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 600mg | Potassium: 450mg | Vitamin A: 5IU | Calcium: 1mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!